SPONSORED

Kenangan apa paling kelakar waktu korang dalam perjalanan balik kampung?

Raya baru je habis, mesti ramai yang tengah dalam perjalanan balik ke kampung sekarang. Semoga sambutan Aidilfitri korang penuh meriah dan penuh kesyukuran.

Tapi takkan time Raya je nak balik kampung kan? Terutamanya yang bekerja jauh daripada rumah mak bapak, sekurang-kurangnya kena la datang melawat. Bagi yang duduk dekat tu, kalau setakat sejam perjalanan, balik tiap hujung minggu pun boleh.

Tapi bagi yang duduk jauh, ini benda yang kami nak tau…

Apa kenangan korang yang paling kelakar waktu perjalanan balik kampung?

Bagi yang kampung memang jauh tu, perjalanan balik kampung pun dah penuh dengan liku-liku dan pahit getir haha. Sebab tu sebelum bertolak, biasanya emak akan sediakan macam-macam bekal dalam kereta, tak lupa jugak plastik kalau ada siapa nak muntah.

Cerita-cerita macam inilah yang SOSCILI dan Astro nak korang kongsikan bersama kami! Kalau korang nak tahu, ada macam-macam program menarik on demand sepanjang Syawal ni dengan Astro. Ada drama seperti Abang Bomba I Love You dan Suri Hati Mr Pilot Raya, boleh jugak korang tengok sekali dengan ayah yang dah penat memandu, dan mak yang penat melayan karenah adik-adik.

Apa yang bestnya pasal Astro adalah korang boleh tengok cerita ikut kesesuaian masa sendiri. Hanya sambungkan PVR kepada Internet dan korang boleh download, rewind, dan tengok semula apa-apa filem atau rancangan bersiri yang korang suka pada bila-bila masa.

So… siapa ada cerita yang menarik pasal perjalanan balik kampung, jom share dengan kami! 10 pemenang bertuah akan dapat baucar KFC bernilai RM20! Bolehlah korang makan ayam goreng sambil mengadap TV.

Kongsikan kenangan korang sewaktu balik ke kampung!

    Nama: *

    Emel: *

    Apa kenangan balik kampung korang?: *

    Ada apa-apa gambar berkaitan tak?

    Saya setuju untuk memberi CILISOS Media SDN BHD dan MEASAT Broadcast Network Systems Sdn Bhd untuk menggunakan kandungan yang saya hantarkan dalam bahan promosi mereka, tanpa royalti dan tanpa had. Walau bagaimanapun, CILISOS Media dan MEASAT Broadcast Network Systems tidak mengaku hakmilik mahupun bertanggungjawab atas sebarang kerosakan daripada penggunaan yang bertentangan dengan undang-undang berkaitan kandungan yang dihantar ataupun sebarang perlanggaran hakcipta yang berkaitan.

    Popular

    To Top
    Dapatkan artikel SOSCILI terus kat email!

    Send this to a friend