SPONSORED

Pernah pergi supermarket dengan BUDAK-BUDAK? Bagitau benda paling nakal mereka pernah buat & menangi baucer shopping!

Mana-mana ibu-bapa kat sini konfem faham betapa seksanya bila pergi shopping dengan anak-anak kecik. Daripada keluar rumah sampai ke cashier, sampailah balik rumah balik mesti penuh dengan cabaran. Suami pun kadang-kadang bukan membantu, asyik main game kat phone je! Cobaan…

Kid_Slams_Random_Persons_Leg_Several_Times_With_a_Shopping_Cart

“Acik jangan buat troli tu macam kereta F1 boleh?!!”

Budak-budak ni dah lah bukan boleh diduga. Salah seorang pembaca kami berkongsi pasal cerita yang terjadi bila dia sedang beratur kat cashier:

 “Anak saya baru je belajar buang air besar, jadi kami biarkan dia tak pakai lampin. SILAP BESAR, sebab dia terberak dalam seluar!

Dah la jatuh sampai ke lantai dan dalam troli. Semua orang pandang kami tapi budak tu selamba je gelak!” – Seorang ibu yang kini trauma nak pergi shopping.

Tak menang tangan dia nak bersihkan anak. Shopping tak jadi, selera pun hilang.

Alangkah bagusnya kalau korang tak payah lalui semua tu, kan?

Perhatian kepada ibu-bapa semua~ Sponsor kami Nestlé sangatlah faham akan jeritan batin korang, jadi mereka nak tolong korang (dan rakyat Malaysia) untuk shopping barang-barang secara online! Sebab antara benda paling berharga buat seorang ibu adalah… MASA. Jadi apa kata korang try beli barang-barang dapur melalui website?

Betul, tak tipu. Website macam Lazada dan 11street bukan setakat ada gajet, barang eletrik, dan baju je. Banyak lagi benda yang korang boleh dapatkan, cuba tengok di sini dan sini.

Selain daripada itu, ibu-bapa kat Malaysia ni memang sentiasa berusaha untuk menjaga kesihatan keluarga. So alang-alang shopping online tu, boleh la buat research pasal khasiat pemakanan apa semua. (Bukan tu je, sambil-sambil tu boleh cari kalau ada baucer kat mana-mana.)

Semua ni korang boleh buat melalui Internet, tak payah rush dan tak payah round satu supermarket sebab tercari-cari barang yang korang nak. Eh tapi bukan tu je, ada bonus lagi…

Dapatkan artikel SOSCILI terus kat email!

…dapatkan baucer bernilai RM50 daripada Lazada atau 11street!

Senang je… kongsikan kami cerita korang! Bagitau kami cerita paling kelakar yang pernah terjadi dengan baby/anak/anak member/anak penakan sewaktu shopping! (Tip: Kalau cerita tu jadik kat supermarket atau shopping mall tempatan, lagi bagus.)

Entri-entri paling lawak akan mendapat baucer Lazada atau 11street bernilai RM50! Cepat, contest berakhir pada 10 Oktober 2016!

Nama: *

Emel: *

Kongsi dengan kami apa yang berlaku: *

Erti yang di-Melayukan: *

Kat mana benda ni jadi, dan berapa umur anak tu?*

Ada apa-apa gambar berkaitan tak?

Saya setuju untuk memberi CILISOS Media SDN BHD dan Nestlé (Malaysia) Berhad untuk menggunakan kandungan yang saya hantarkan dalam bahan promosi mereka, tanpa royalti dan tanpa had. Walau bagaimanapun, CILISOS Media dan Nestlé (Malaysia) tidak mengaku hakmilik mahupun bertanggungjawab atas sebarang kerosakan daripada penggunaan yang bertentangan dengan undang-undang berkaitan kandungan yang dihantar ataupun sebarang perlanggaran hakcipta yang berkaitan.

To Top
Dapatkan artikel SOSCILI terus kat email!

Send this to a friend