SPONSORED

[SURVEY] Apa beza student universiti dulu dengan sekarang? Bagitau kami!

Zaman kolej/universiti sememangnya merupakan zaman yang tak boleh dilupakan sampai ke tua. Time ni la korang tinggalkan dunia persekolahan, tak payah dah seterika uniform tiap-tiap hari. Time ni la korang mula kenal member yang sekepala, yang akan jadi sahabat sehidup semati. Time ni la korang mula banyak belajar benda-benda baru, yang akan menentukan masa depan korang. Tapi yang paling penting sekali, time ni jugak la baru korang ada freeedooooooom!!!!

Kat uni jugak la korang jumpa member dari macam-macam latarbelakang! Gambar dari FB Curtin University Sarawak

Jadi kami dan partner kami dari Curtin University Sarawak (yep, Curtin kat Australia tu) nak jugak tau pasal perangai budak-budak universiti kat Malaysia ni. Bukan je student yang tengah lagi menuntut, tapi bekas pelajar dan juga graduan.

Contohnya… bila hujung minggu buat apa – lepak kedai mamak ke, mengular dalam bilik ke, atau tiba-tiba buat road trip sampai ke Pangkor? Biasanya berapa banyak korang belanja untuk makan minum? Adakah korang cuba bayar yuran sendiri atau ambil PTPTN?

Bagitau kami dalam survey kat bawah ni dan 5 yang bertuah akan dapat tiket wayang!

Klik untuk jawab survey! 5 minit je kot… :)

Kalau imej kat atas ni tak keluar, klik sini untuk jawab survey 5 minit ni!

Popular

To Top
Dapatkan artikel SOSCILI terus kat email!

Send this to a friend